05 maart 2019

Onderhoud Vlotbrug 't Zand - Gemeente Schagen. De Vlotbrug is afgesloten van 11 maart tot en met vrijdag 5 april

Onderhoud Vlotbrug 't Zand - Gemeente Schagen. De Vlotbrug is afgesloten van 11 maart tot en met vrijdag 5 april

Onderhoud Vlotbrug ’t Zand. De vlotbrug is afgesloten van 11 maart tot en met vrijdag 5 april - aangepaste vaartijden veerpont voor fietsers

WaakSaam voert van 11 maart tot en met 5 april onderhoud uit aan Vlotbrug ’t Zand in opdracht van de provincie. We vernieuwen op de gehele brug de slijtlaag van het rijdek en de coating (verf) op stalen onderdelen. Ook worden de trekdraden die ervoor zorgen dat de brug kan bewegen vervangen. Om deze werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk de brug gedeeltelijk te demonteren. De drijvende delen (de pontons inclusief het dek) worden uit het water gehaald en bij een schildersbedrijf behandeld. De overige onderdelen worden op locatie in onderhoud genomen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Zonder pontons is de brug niet bruikbaar voor het verkeer. De Keinsmerweg wordt ter hoogte van Vlotbrug ’t Zand gedurende de werkzaamheden afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.
Klik op deze link voor de omleidingsroute.

Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers - aangepaste vaartijden

(Brom-) fietsers en voetgangers kunnen vanaf 11 maart gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De eerste afvaart van de pont op weekdagen is op verzoek van omwonenden vervroegd.
De nieuwe vaartijden van de pont zijn: 

  • maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 21.30 uur
  • zaterdag van 6.30 uur tot 22.30 uur
  • zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

Lichte hinder voor de scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd tijdens de werkzaamheden. Tijdens de demontage en montage van de pontons (op 11 maart en op 5 april) moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

Planning

WaakSaam werkt op werkdagen van maandag 11 maart 07.00 uur tot en met vrijdag 5 april 17.00 uur. 

Meer informatie?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: 0800-0200 600 (kosteloos) of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl