12 maart 2019

Veerpont bij Vlotbrug 't Zand vaart niet vanwege te harde wind - Gemeente Schagen

Veerpont bij Vlotbrug 't Zand vaart niet vanwege te harde wind - Gemeente Schagen

Veerpont bij Vlotbrug 't Zand tijdelijk uit de vaart

De veerpont voor fietsers en voetgangers bij Vlotbrug 't Zand is tijdelijk uit de vaart vanwege uitzonderlijk harde wind. Het is met het oog op de veiligheid van passagiers en bemanning niet verantwoord om te blijven varen bij deze weersomstandigheden. Excuses voor de overlast.

Zodra het weer het toelaat wordt het normale vaarschema hervat. De schipper beoordeelt elk half uur of dit kan.
Wij adviseren fietsers en voetgangers tijdelijk alternatief vervoer te regelen of de omleidingsroute via de Stolperbasculebrug te volgen. 

Onderhoud aan Vlotbrug 't Zand

WaakSaam voert van 11 maart tot en met 5 april onderhoud uit aan Vlotbrug ’t Zand in opdracht van de provincie. We vernieuwen op de gehele brug de slijtlaag van het rijdek en de coating (verf) op stalen onderdelen. Ook worden de trekdraden die ervoor zorgen dat de brug kan bewegen vervangen. Om deze werkzaamheden uit te voeren is het noodzakelijk de brug gedeeltelijk te demonteren. De drijvende delen (de pontons inclusief het dek) worden uit het water gehaald en bij een schildersbedrijf behandeld. De overige onderdelen worden op locatie in onderhoud genomen.
Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
Zonder pontons is de brug niet bruikbaar voor het verkeer. De Keinsmerweg wordt ter hoogte van Vlotbrug ’t Zand gedurende de werkzaamheden afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.
Klik op deze link voor de omleidingsroute.

Veerpont voor (brom-)fietsers en voetgangers

Zolang de weersomstandigheden het toelaten kunnen (brom-) fietsers en voetgangers gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: 

  • maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 21.30 uur
  • zaterdag van 6.30 uur tot 22.30 uur
  • zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur